Ανανάς... Το τροπικό φρούτο που αγαπάμε τόσο για τη γεύση του όσο και για τα πολλά οφέλη που έχει στον ανθρώπινο οργανισμό και ας μην τα ξέρουμε πολλοί. Μία απλή διαδικτυακή ενημέρωση θα σας πείσει για τις ευεργετικές του ιδιότητες! Εμείς σας παραθέτουμε τα πιο σημαντικά καθώς η σωστή ενημέρωση είναι το παν!
Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο ανανάς είναι ένα φρούτο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και επιδεικνύει αντικαρκινικές ιδιότητες. Είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για τις γυναίκες, δεδομένου ότι περιέχει ουσίες που επαναφέρουν την ελαστικότητα των ιστών και των ινών του δέρματος. Αυτό είναι κυρίως ορατό στο γυναικείο στήθος, επειδή χάνει το σχήμα του με την πάροδο των ετών.
Εκτός από θέματα... αισθητικής, όμως, ο ανανάς προσφέρει πολύ σημαντικά πράγματα στην γενικότερη υγεία του οργανισμού όπως στην αρθρίτιδα, στον καρκίνο, στα μάτια και στα οστά.
- 1 ανανά ώριμο
- 400 ml νερό
- 100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Καθαρίζουμε
τον ανανά αφαιρώντας το εξωτερικό του περίβλημα και όλα τα μαύρα στίγματα από
την σάρκα του.
Ύστερα τον κόβουμε σε φέτες μετρίου πάχους και αφαιρούμε το σκληρό σημείο στο κέντρο
κάθε φέτας, αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας ένα μικρό στρογγυλό κουπάτ (εγώ όπως βλέπετε χρησιμοποίησα ένα αστέρι),
με μαχαιράκι ή με ειδικό εργαλείο.
Βάζουμε
σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη και το νερό να βράσουν για 4 λεπτά. και προσθέτουμε τις φέτες του ανανά αφήνοντας το να βράσει για άλλα 4 λεπτά. Αποσύρουμε από την
φωτιά. Το αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο και το καλύπτουμε με το σιρόπι του. Μπορούμε να τη διατηρήσουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα μήνα χωρίς να χάσει καθόλου τη γεύση του και την υφή του.
Η κομπόστα θα μπορούσε να σερβιριστεί και μόνη της καθώς είναι αγαπημένη από πολλούς και πράγματι είναι αρκετά πιο γευστική από την κονσέρβα αλλά και σε αρκετά αλμυρά ή και γλυκά επιδόρπια!!! Εμείς την απολαύσαμε μαζί με το απογευματινό μας γιαουρτάκι και μπορώ να πω πως εγώ προσωπικά που λατρεύω το φρούτο αυτό ανατρίχιασα από την πρώτη κιόλας μπουκιά.
Ήταν άκρως δροσερό και αναζωογονητικό!!!
Είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι ανάμεσα στα γεύματα σου!!!
**Tips: Πέρα από τα οφέλη για την υγεία μας. υπάρχουν και μερικά πράγματα που οφείλουμε να προσέχουμε όσο αφορά τον ανανά. Η βρομελίνη στον ανανά είναι γνωστό ένζυμο για την μαλάκυνση του κρέατος, το οποίο συνεπάγεται ότι διευκολύνει την πέψη των σκληρών τροφών. Όμως, αυτό μπορεί επίσης να οδηγήσει σε κάποια τρυφερότητα ή και ευαισθησία των χειλιών, των ουλών και της γλώσσας σας, αν τρώμε πάρα πολύ ανανά. Η βρομελίνη είναι ένα ισχυρό χημικό συστατικό και σε υπερβολική δόση μπορεί να επιφέρει εμετό, διάρροια, πονοκεφάλους και ναυτία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου