Cook with style!!

Cook with style!!

Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Το δροσερό γιαουρτομπισκοτογλυκό που είναι έτοιμο σε 10 λεπτά!

Φτιάξαμε ένα γλυκό άκρως δροσερό και απολαυστικό για να το σερβίρουμε μετά το Πασχαλινό τραπέζι. Την Κυριακή του Πάσχα, το φαγητό ρέει άφθονο και όλοι, μικροί- μεγάλοι πέφτουν με τα μούτρα στο κρέας. Τί καλύτερο λοιπόν για επιδόρπιο από ένα πιάτο απόλυτα ελαφρύ και αναζωογονητικό που θα σας επιτρέψει να μη λιγωθείτε όπως θα συνέβαινε με κάποιο σοκολατένιο αλλά και θα βοηθήσει και τους πιο τολμηρούς να συνεχίσουν το φαγοπότι... Ένα γλυκό πανεύκολο και κυρίως γρήγορο καθώς ο χρόνος που θα σπαταλήσετε στη κουζίνα σας δε ξεπερνά τα 10 λεπτά. 


Υλικά:

•1 1/2 πακέτο περίπου μπισκότα τύπου Digestive
•400ml κρέμα γάλακτος (όχι με λίγα λιπαρά)
•1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
•1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
•Μαρμελάδα βατόμουρο

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ καλά την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν μια σφικτή σαντιγί. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε λίγο λίγο το γιαούρτι χτυπώντας ίσα να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Σε ένα μέτριο ταψάκι ή σε ένα μεγάλο τάπερ στρώνουμε μια σειρά μπισκότα,από πάνω απλώνουμε την μισή κρέμα,καλύπτουμε με μια ακόμη σειρά μπισκότα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα για 2-3 ώρες.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια την μαρμελάδα και σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου