Όλοι μας έχουμε μια αδυναμία στις πατάτες... Και λέω όλοι μας γιατί είδα την απήχηση από την προηγούμενη συνταγή μας όπου εκεί όμως δεν χρειαζόμασταν τηγάνι... (για να την δείτε πατήστε εδώ). Σήμερα όμως θα φτιάξουμε πατάτες με Γερμανικό στυλ. Σε αυτή τη χώρα γενικώς φημίζονται για τις πατάτες τους και για αυτόν τον λόγο αποφασίσαμε να δούμε τί είναι αυτό που τις κάνει ξεχωριστές. Δείτε και μόνοι σας λοιπόν την συνταγή βήμα προς βήμα και φυσικά τις αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες μας για το αποτέλεσμα σας. Τί λέτε; Τις δοκιμάζουμε;
Υλικά
- 50 γρ. πατάτες βρασμένες
- 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 150 γρ. καπνιστό μπέικον ψιλοκομμένο
- 50 γρ. βούτυρο
- 50 ml ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόψτε τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια. Σοτάρετε το μπέικον με την μισή ποσότητα από το βούτυρο στο τηγάνι και βγάλτε το με τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας.
- Προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Βγάλτε το σε ένα μπολ, ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τις πατάτες μέχρι να γίνουν τραγανές.
- Αλατοπιπερώστε τες, προσθέστε το κρεμμύδι και το μπέικον, ανακατέψτε, πασπαλίστε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου