Cook with style!!

Cook with style!!

Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Η πολυσυζητημένη χοιρινή τηγανιά.

Ένα πιάτο που πολλοί επιλέγουν να πάρουν όταν βγουν για φαγητό με την παρέα τους γιατί είναι το πιάτο εκείνο που τρώνε μεγάλοι αλλά και μικροί. Είναι το πιάτο εκείνο που αμέσως μόλις φτάσει, θα το δοκιμάσεις για να το συγκρίνεις με αυτό που έφαγες στο προηγούμενο μαγαζί που είχες βγει.  Εμείς το φτιάξαμε σπίτι μας και η συνταγή που μας βγήκε στην πορεία προσθέτοντας δικά μας αγαπημένα υλικά, βγήκε νοστιμότατη. Μπορείτε να τη σερβίρετε είτε σαν ορεκτικό, είτε σαν κυρίως συνοδευόμενο με λαχανικά, ρύζι η πατάτες αλλά θα μπορούσε να μπει και σε ένα νοστιμότατο σάντουιτς για ένα μεσημεριανό διάλειμμα στη δουλειά σας. 




ΥΛΙΚΑ
  • 1.5 κιλό χοιρινή σπάλα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κουταλιά της σούπας πάστα ντομάτας
  • 1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
  • 1 ζωμό βοδινού(τζέλ)
  • 10 μικρά ντοματίνια
  • 2 κ.σκρέμα ξύδι μπαλσάμικο
  • Αλάτι, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, κύμινο, ρίγανη
  • 2 κ.σ μουστάρδα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το κρέας και ρίχνουμε τη μουστάρδα με το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με τα χέρια. Κόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά σε ροδέλες.

Σε μια μεγάλη σοτέζα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε  το κρέας μέχρι να ροδίσει από όλες τις μεριές. Αλατοπιπερώνουμε εκ νέου και ρίχνουμε την πάστα ντομάτας. Σε αυτό το σημείο προσθέτουμε τα λαχανικά, την πάπρικα, το κύμινο και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε και το ζωμό. Μόλις το φαΐ έχει πιει όλα του τα υγρά προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα ρίχνουμε στη κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μπαλσάμικο και ανακατεύουμε λίγο μέχρι να μελώσει το φαγητό.

                    Είστε έτοιμοι να σερβίρετε....
                                                                            Καλή σας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου