Cook with style!!

Cook with style!!

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Σπιτικά μηλοπιτάκια με ψωμί του τόστ!

Υπάρχουν κάποια υλικά τα οποία δεν τα έχουμε σε μεγάλη εκτίμηση ή η σκέψη μας είναι λίγο μονοδιάστατη και δεν μπορούμε να σκεφτούμε με ποιον άλλον τρόπο μπορούμε να τα φάμε πέρα από τα συνηθισμένα. Ένα από τα υλικά αυτά ( γιατί πιστέψτε με, είναι πολλά...) είναι το ψωμί του τόστ. Ψάχνοντας βρήκα πολλές και ενδιαφέρουσες συνταγές και μαγειρέματα με άλλον τρόπο χρησιμοποιώντας το γνωστό και αγαπημένο σε όλους μας ψωμάκι. Για αρχή θα σας δώσω μία πολύ γλυκιά συνταγή που αγαπάνε πολύ και τα παιδιά ακόμα καθώς το σχήμα τους τα προκαλεί για να τα πιάσουν και η μυρωδιά τους δε τα αφήνει ασυγκίνητα..

Υλικά
  • 1 πακέτο ψωμί του τόστ 
  • 1 1/2 κικλό μήλα κόκκινα
  • 2 κ.σ μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ γαρύφαλλο σκόνη
  • 1 ξυλαράκι κανέλλα
  • 1/2 πακέτο βούτυρο 
  • ζάχαρη άχνη


Εκτέλεση
Καθαρίζουμε καλά τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε μία ρηχή και πλατειά καταρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα μήλα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γαρύφαλλο και την κανέλλα και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να απορροφηθούν τα πολά υγρά και να γίνει ένας χυλός και τα κατεβάζουμε από την φωτιά. 
Με την βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε μία- μία τις φέτες ψωμιού σε λεπτά πιτάκια. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, παίρνουμε ένα- ένα τα πιτάκια που ανοίξαμε, τους βάζουμε λίγη γέμιση στη μέση και τα τυλίγουμε σε ρολάκια. Τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο και ρίχνουμε από πάνω λίγο λιωμένο βούτυρο. 
Τα ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Τα σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη και κανέλλα.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΚΑΙ
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

2 σχόλια: