
Υλικά: (η εκτέλεση αυτή είναι για ταψάκι 28 εκατοστών )
Α' μείγμα:
- 325 γρ βούτυρο
- 260 γρ ζάχαρη- άχνη
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 1 γρ φρεσκοτρυμένο μοσχοκάρυδο
- 5 γρ μαχλέπι τριμμένο
Β' μείγμα:
*3 αυγά
*65 γρ φρέσκο γάλα
*25 γρ κονιάκ
Γ' μείγμα:
- 450 γρ αλεύρι φαρίνα
- 10 γρ μπέικιν πάουντερ
- 75 γρ αμύγδαλο και καρύδι τριμμένο
- 1 φλυτζάνι ξερά cranberry
** Στο σημείο αυτό, να σημειωθεί ότι όλα τα υλικά που προανέφερα,
θα πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασίες δωματίου **
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα υλικά του μείγματος Α' στον κάδο του μίξερ και δουλεύουμε σε αργή ταχύτητα για ένα λεπτό. Συνεχίζουμε σε γρήγορη ταχύτητα ώστε να αφρατέψουν και να ενσωματωθούν όλα μεταξύ τους.
Τα cranberries θα τα ρίξουμε στο τέλος. Αλείφουμε ένα ταψάκι με βούτυρο και το στρώνουμε με χαρτί ψησίματος. Βουτυρώνουμε και το χαρτί μας καλά. Ρίχνουμε το μείγμα όπου θα πρέπει να είναι λίγο σφιχτό και ισιώνουμε με την σπάτουλα. Μαζί με το μείγμα, δε θα πρέπει να ξεχάσουμε και το φλουρί μας φυσικά. Αλλιώς τί βασιλόπιτα φτιάχνουμε; Το τοποθετούμε μέσα στο ταψί πριν ψηθεί ώστε να μη γνωρίζουμε ούτε εμείς που θα σταθεί.

Έπειτα, τοποθετούμε τα υλικά του μείγματος Β' σε ένα μπολ. Χτυπάμε ελαφρά με το σύρμα. Προσθέτουμε το μείγμα Β' μέσα στο μίξερ με το μείγμα Α' σταδιακά μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Μην ανησυχήσετε για το χρώμα που βλέπετε, θα φτιάξει στην συνέχεια! Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα Γ' ανακατεύοντας με μια μεγάλη σπάτουλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά. Ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου μετά το ψήσιμο (πιστέψτε με, θα σας τρελάνει η μυρωδιά του) και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σιγά- σιγά. Την στολίζουμε έπειτα σύμφωνα με τα δικά μας γούστα. Εγώ έφτιαξα γλάσο με πορτοκάλι που είναι από τα αγαπημένα μου!
Οι ετοιμασίες ήδη ξεκίνησαν.Όλα πάνε τέλεια. Η βασιλόπιτα έτοιμη, το κρέας μας ψήνεται στον φούρνο (η συνταγή σε λίγες ώρες θα είναι δική σας) και το τραπέζι σιγά- σιγά στολίζεται.. Μα, κάτι έχω ξεχάσει... Τρέχω να πάρω ρόδι σούπερ στολισμένο από το από το μοναδικό Bonsai flowers στον Πειραιά για να μας φέρει τύχη! Γιατί πίστευα πάντα ότι οι θετικοί άνθρωποι μόνο τύχη μπορούν να μας προσφέρουν Και για αυτό τον λόγο ποδαρικό μου κάνουν πάντα τα αγόρια μου και ρόδια παίρνω από εκεί που το χαμόγελο και η ευγένεια ξεχειλίζουν.... https://www.facebook.com/Bonsai-Flowers-297186173763934/?fref=ts
Αναμένουμε σε λίγες ώρες, μετά την αλλαγή του χρόνου και αφού
αποχαιρετήσουμε το 2015, να καλωσορίσουμε το 2016 με πολλές θετικές σκέψεις και πολλά χαμόγελα και να κόψουμε την πεντανόστιμη βασιλόπιτα μας... Σε ποιόν θα πέσει το φλουρί; Ποιός θα είναι ο τυχερός για φέτος;
Οι ετοιμασίες ήδη ξεκίνησαν.Όλα πάνε τέλεια. Η βασιλόπιτα έτοιμη, το κρέας μας ψήνεται στον φούρνο (η συνταγή σε λίγες ώρες θα είναι δική σας) και το τραπέζι σιγά- σιγά στολίζεται.. Μα, κάτι έχω ξεχάσει... Τρέχω να πάρω ρόδι σούπερ στολισμένο από το από το μοναδικό Bonsai flowers στον Πειραιά για να μας φέρει τύχη! Γιατί πίστευα πάντα ότι οι θετικοί άνθρωποι μόνο τύχη μπορούν να μας προσφέρουν Και για αυτό τον λόγο ποδαρικό μου κάνουν πάντα τα αγόρια μου και ρόδια παίρνω από εκεί που το χαμόγελο και η ευγένεια ξεχειλίζουν.... https://www.facebook.com/Bonsai-Flowers-297186173763934/?fref=ts
Ωστόσο το φλουρί μόνο δεν αρκεί! Κάν'τε και εσείς ότι μπορείτε, προκειμένου ο νέος χρόνος να πραγματοποιήσει στον καθένα μας ξεχωριστά τις βαθύτερες επιθυμίες από τα βάθη της ψυχής μας.
Εύχομαι ολόψυχα υγεία, ευτυχία, αγάπη και πολλά πολλά χαμόγελα! Γιατί με θετικές σκέψεις και συμπεριφορές μπορούμε να κάνουμε ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!
Η αρχική συνταγή από το: http://koykoycook.gr/?p=10188
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου