Cook with style!!

Cook with style!!

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Φτιάξτε πεντανόστιμα puncakes!!

Και ποιος δε τρελαίνεται για puncakes? Μα φυσικά όλοι. Από την πιο μικρή ηλικία μέχρι την πιο μεγάλη… Γι’ αυτό έψαξα πολύ ώστε να βρω και να σας δείξω την καλύτερη. Και την βρήκα. Είναι του Άκη Πετρετζίκη!! Μία συνταγή πολύ εύκολη χωρίς προεργασίες! Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέτει αυτός που θα τα φτιάξει υπομονή. Γιατί; Μα για να σας πετύχουν! Η σιγανή φωτιά είναι το μυστικό της επιτυχίας τους γιατί τα puncakes μπορεί να μοιάζουν με κρέπες αλλά δεν είναι καθόλου το ίδιο. Είναι πιο χοντρό με αποτέλεσμα να χρειάζεται περισσότερη ώρα ώστε να ψηθεί καλά μέχρι μέσα. Και να σας πω τώρα από την αρχή ένα μυστικό; Όταν θα βάλετε την ποσότητα που θέλετε μέσα στο τηγάνι, υπάρχει ένα κόλπο για να καταλάβετε πότε θα την αναποδογυρίσετε. Πάνω στο μείγμα σας θα αρχίζουν να διαφαίνονται μικρές φουσκαλίτσες.. Πάμε αμέσως να ξεκινήσουμε…


Υλικά
1 αυγό
200 γρ. γιαούρτι
3 κ.σ. σπορέλαιο
2 βανίλιες
25 γρ. ζάχαρη
μια πρέζα αλάτι
90 - 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. μπέικιν
1/2 κ.γ. σόδα
βούτυρο ή λάδι για το τηγάνισμα


Εκτέλεση
Κάνουμε 2 μείγματα. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το σπορέλαιο και το αυγό.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. Ενώνουμε τα δύο μείγματα με ένα κουτάλι και βάζουμε ένα μεγάλο και βαρύ τηγάνι στο μάτι. Το ανάβουμε σε μέτρια θερμοκρασία.
Βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο ή λάδι στο τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.
Βάζουμε από μια γεμάτη κουταλιά της σούπας από το μείγμα και με προσοχή την αφήνουμε μέσα στο τηγάνι.
Ψήνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρούστα γύρω και από την κάτω μεριά και με μια σπάτουλα αναποδογυρίζουμε τις τηγανίτες με μια κίνηση ώστε να αρχίσει μα ψήνεται και η άλλη μεριά. Αναποδογυρίζουμε 2 φορές ακόμα για να σιγουρευτούμε πως είναι ψημένη καλά.
Αφαιρούμε από το τηγάνι και κρατάμε ζεστά μέχρι να τις ετοιμάσουμε όλες. Έπειτα προσθέτουμε ό,τι υλικό επιθυμούμε και σερβίρουμε.. Οι δικές μας επιλογές ήταν ποικίλες ώστε να μπορείτε να διαλέξετε όποια ταιριάζει στις γεύσεις και στις προτιμήσεις σας.
  1.       Σοκολάτα γάλακτος με κομματιασμένο μπισκότο oreo και τριμμένη λευκή σοκολάτα
  2.         Μέλι και κομμάτια μπανάνας και καρύδια
  3.        Με χειροποίητη κρέμα λεμονιού που θα βρείτε εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου