Cook with style!!

Cook with style!!

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Χοιρινό μπούτι στο φούρνο με πορτοκάλι και μέλι


Μέρες γιορτινές και το σπίτι μας γεμίζει με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Εμείς καλούμαστε να τους εντυπωσιάσουμε και να γεμίσουμε το τραπέζι μας με νόστιμα καλούιδα αλλά τα μάτια όλων φέτος θα στραφούν στο κυρίως πιάτο μας. Βρείτε την πιο μεγάλη σας πιατέλα και ετοιμαστείτε για μια εύκολη συνταγή αλλά πολύ εντυπωσιακή.





ΥΛΙΚΑ

  • Περίπου 5 κιλά χοιρινό μπούτι με το δέρμα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • το χυμό από 2 πορτοκάλια
  • το χυμό από 1 λεμόνι
  • 3-4 κλωνάρια δενδρολίβανο
  • 2-3 κ.σ μουστάρδα
  • 3 κ.σ μέλι
  • 3 κ.σ ξύδι βαλσάμικο
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ζητάμε απο τον χασάπη μας να μας χαράξει το δέρμα με το δικό του μαχαίρι γιατί είναι πολύ σκληρό και δεν θα μπορούμε μόνοι μας. Ανακατεύουμε τους χυμούς των πορτοκαλιών και του λεμονιού μαζί με την μουστάρδα, ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας. Έπειτα αραδιάζουμε τα σκόρδα μέσα στο ταψί με το κρέας μας, περιχύνουμε με τους χυμούς και σκεπάζουμε το ταψί πρώτα με αντικολητικό χαρτί φούρνου και απο πάνω με αλουμινόχαρτο και σφραγιζουμε καλά-καλά σα να δημιουργούμε μια γάστρα και ψήνουμε στο φουρνο στους 180 βαθμούς για 5 ωρες περίπου. Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε όλη τη νύχτα στους 130 βαθμούς και το πρωί που θα σηκωθούμε
ξεσκεπάζουμε το ταψί. Έχουμε έτοιμες μικρές πατάτες καθαρισμένες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ρίχνουμε στο ταψί. Ψήνουμε για μιάμιση ώρα ακόμα δυναμώνοντας το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κατά τη διάρκεια αυτης της ώρας έχουμε ετοιμάσει το γλάσο με το μέλι και το ξυδι βαλσάμικο και με πινέλο αλείφουμε το κρέας και τις πατάτες κάθε λίγο για να δημιουργήσουμε μια ωραία τραγανή πέτσα και να πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα το φαΐ μας.
 Καλή επιτυχία!!❤❤




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου