Μέρες γιορτινές και το σπίτι μας γεμίζει με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Εμείς καλούμαστε να τους εντυπωσιάσουμε και να γεμίσουμε το τραπέζι μας με νόστιμα καλούιδα αλλά τα μάτια όλων φέτος θα στραφούν στο κυρίως πιάτο μας. Βρείτε την πιο μεγάλη σας πιατέλα και ετοιμαστείτε για μια εύκολη συνταγή αλλά πολύ εντυπωσιακή.
ΥΛΙΚΑ
- Περίπου 5 κιλά χοιρινό μπούτι με το δέρμα
- 4 σκελίδες σκόρδο
- το χυμό από 2 πορτοκάλια
- το χυμό από 1 λεμόνι
- 3-4 κλωνάρια δενδρολίβανο
- 2-3 κ.σ μουστάρδα
- 3 κ.σ μέλι
- 3 κ.σ ξύδι βαλσάμικο
- αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


ξεσκεπάζουμε το ταψί. Έχουμε έτοιμες μικρές πατάτες καθαρισμένες, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ρίχνουμε στο ταψί. Ψήνουμε για μιάμιση ώρα ακόμα δυναμώνοντας το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κατά τη διάρκεια αυτης της ώρας έχουμε ετοιμάσει το γλάσο με το μέλι και το ξυδι βαλσάμικο και με πινέλο αλείφουμε το κρέας και τις πατάτες κάθε λίγο για να δημιουργήσουμε μια ωραία τραγανή πέτσα και να πάρει ένα χρυσοκόκκινο χρώμα το φαΐ μας.
Καλή επιτυχία!!❤❤
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου