Cook with style!!

Cook with style!!

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Το αγαπημένο του ψήστη... Κοντοσούβλι!

Οι πιο αγαπημένες στιγμές για μια οικογένεια ή για μία συνάντηση με φίλους είναι εκείνες γύρω από ένα τραπέζι. Και πόσο μάλλον εάν αυτό το τραπέζι βρίσκεται στην ύπαιθρο. Οι άντρες αγαπάνε τις ώρες που περνάνε γύρω από μία ψησταριά με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο χέρι να λένε ιστορίες και νέα με τις ώρες. Γι' αυτό σκεφτήκαμε και φτιάξαμε ένα πολύ νόστιμο και μαλακό κοντοσούβλι μόνοι μας για να απολαύσουμε τόσο το ψήσιμο όσο και το φαγοπότι που θα ακολουθήσει. Η ερώτηση των πολλών είναι " Γιατί να μη διαλέξουμε ένα από το κρεοπωλείο της γειτονιάς μας;" και η απάντηση είναι στο μυστικό της συνταγής... Η μαρινάδα!!  Με εύκολα υλικά που έχετε όλοι στο σπίτι σας.
Υλικά:
  • 3 kg χοιρινή σπάλα (να έχει λίγο λίπος)
  • 2 ντομάτες
  • 2 πιπεριές
  • 2 κρεμμύδια
__Για τη μαρινάδα:
  • 1 πράσινη πιπεριά

  • 1 κρεμμύδι
  • αλάτι/ πιπέρι
  • ρίγανη
  • 3 κ.σ μουστάρδα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μεγάλα κομμάτια. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα. Σε μία μεγάλη λεκάνη ρίχνουμε το κρέας και το περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να πάει όλη η μαρινάδα παντού. Σκεπάζουμε τη λεκάνη και τη τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια, παίρνουμε τη σούβλα και περνάμε τα κομμάτια του κρέατος χωρίς να τα πιέσουμε πολύ μεταξύ τους ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα και ανά διαστήματα τοποθετούμε ένα κομμάτι από το κάθε λαχανικό μας. Όταν τελειώσουμε το αφήνουμε εκτός ψυγείου για μισή ώρα και ανάβουμε τη φωτιά. Όταν η φωτιά είναι έτοιμη, τοποθετούμε τη σούβλα σε ψιλή σκάλα και το αφήνουμε να ψηθεί για 3 με 3 μιση ώρες. 
Όταν είναι έτοιμο με ένα μαχαίρι κόβουμε το κρέας κατά μήκος της σούβλας, ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι και σερβίρουμε.

ΚΑΛΑ ΨΗΣΙΜΑΤΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου