Cook with style!!

Cook with style!!

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Γλυκόξινο κοτόπουλο από την Καραϊβική!!

Δε θα σας πω πολλά καθώς όλα τα μυστικά του ανανά τα είπαμε και τα συζητήσαμε τόσο στη σελίδα μας στο facebook όσο και στην ανάρτηση μας για την κομπόστα ανανά. Αυτό που θα σας πω όμως είναι πως ο ανανάς, αυτό το υπέροχο εξωτικό φρούτο ταιριάζει απόλυτα στα γλυκόξινα φαγητά μας. Όσοι λατρεύουν το κοτόπουλο, δε πρέπει να χάσουν την ευκαιρία να γευτεί ο ουρανίσκος τους τον υπέροχο αυτό συνδυασμό. Δείτε, πράξτε και απολαύστε!!


Υλικά:
  • 3 κομμάτια στήθος κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 3 πιπεριές φλωρίνης
  • 1 ανανάς κομπόστα μαζί με το χυμό του
  • 1/2 κ.γ τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 1/2 κ.γ κάρυ
  • Χυμός από δύο λεμόνια
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • 1/2 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε καλά ένα πλατύ τηγάνι ή ιδανικά ένα γουόκ και βάζουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές μαζί με το κρεμμύδι κομμένο ροδέλες να αχνίσουν. Όταν εξατμισθούν τα πολλά νερά προσθέτουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε λίγο. Κατόπιν προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες μπαστουνάκια, το σκόρδο, το τζίντζερ και το κάρυ. Κόβουμε τον ανανά σε κυβάκια και τον βάζουμε στο τηγάνι. 
Αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το χυμό από την κομπόστα.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε το φαΐ να σιγοβράσει. Στο δεκάλεπτο περίπου στύβουμε τα δύο λεμόνια, διαλύουμε πολύ καλά το κορν φλάουρ μέσα στο χυμό και το προσθέτουμε στο φαγητό μας μέχρι να δούμε τη σάλτσα να μελώνει. Ολόκληρη η διαδικασία δε θα σας πάρει παραπάνω από 20 λεπτά. Σερβίρεται με αρωματικό ρύζι μπασμάτι.

Καλή επιτυχία ! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου