
Μία ζεστή μέρα δε χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω από ένα παγωτό ή όπως είναι κοινώς λεγόμενο.... frozen yogurt.. Και δεν εννοώ σε καμία περίπτωση να βγείτε και να αγοράσετε κάποιο από τα πολλά μαγαζιά της αγοράς που σερβίρουν ένα γιαούρτι γεμάτο συντηρητικά και το χρεώνουν και πολλά παραπάνω από το κόστος τους, αλλά να το φτιάξετε μόνοι σας. Ετοιμάσαμε για ΄σας μια υπέροχη και νοστιμότατη συνταγή με πολύ απλά υλικά και με πραγματικά μηδαμινό κόστος! Μια συνταγή που σίγουρα θα απολαύσετε τόσο εσείς όσο και αυτοί που θα το γευτούν από τα χεράκια σας... Ώρα για δουλειά λοιπόν!!!
ΥΛΙΚΑ
- 450 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πετύχουμε μια ομοιόμορφη μάζα. Όπως είναι στον μεταλλικό κάδο του μίξερ βάζουμε μεμβράνη, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Στην 1 ώρα το βγάζουμε και ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα του μίξερ και ξανά στην κατάψυξη. Αυτό το επαναλαμβάνουμε άλλες 5 φορές. Την τελευταία φορά βάζουμε το παγωτό μας σε μπολ που να κλείνει αεροστεγώς και το αφήνουμε στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρουμε.

Το γαρνίρουμε με σιρόπι φράουλας που πολύ εύκολα μπορούμε μόνοι μας να φτιάξουμε απλά και μόνο πολτοποιώντας λίγες φραουλίτσες στο μπλέντερ. Πολύ ωραία του ταιριάζει επίσης και το
καραμελωμένο ξύσμα λεμονιού.
Καλή σας απόλαυση!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου