Κυριακή στο σπίτι. Όλη μαζί η οικογένεια και εσύ πρέπει να σκεφτείς για μια ακόμη φορά "Τί φαγητό να φτιάξω;" Στην ερώτηση σου αυτή συνήθως ποτέ και κανένας δε σου δίνει μια σαφή απάντηση αλλά ακούς συνέχεια τις φράσεις; "Ό,τι θες" "Ό,τι να 'ναι και θα το φάμε εμείς." "Ό,τι και να κάνεις τέλειο θα 'ναι οπότε μη μας ρωτάς".... έτσι αποφάσισα να κάνω και εγώ του κεφαλιού μου. Θα σας πρότεινα να κάνετε και εσείς το ίδιο λοιπόν...
Στο μπλογκ μας από εδώ και πέρα θα βρίσκετε συνταγές που θα είναι εύκολες να φτιάξετε και ιδανικές για... τα κυριακάτικα τραπέζια σας! ή ακόμα και τα καθημερινά!
Υλικά:
Προσθέτουμε το κριθαράκι μας και αναπληρώνουμε με νερό {η αναλογία νερού- κριθαράκι είναι 1 μέρος κριθαράκι και 3 μέρη νερό}. Σκεπάζουμε το φαγητό μας και το αφήνουμε να σιγοψηθεί σε χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά ακόμη ή ελέγχουμε στο τέταρτο επάνω εάν το κριθαράκι μας έχει γίνει. Όλη η διαδικασία πρέπει να γίνει με κλειστό καπάκι και σε χαμηλή θερμοκρασία ώστε να έρθει και να γίνει σπυρωτό το κριθαράκι και μέλι το κρέας μας.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει και λίγο τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι, κατά προτίμηση.
Στο μπλογκ μας από εδώ και πέρα θα βρίσκετε συνταγές που θα είναι εύκολες να φτιάξετε και ιδανικές για... τα κυριακάτικα τραπέζια σας! ή ακόμα και τα καθημερινά!
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχαράκι χτένι (έτσι θα το ζητήσετε)
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κούπα κριθαράκι χονδρό ή μέτριο ( ό,τι σας αρέσει)
- 1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
- μια κ.σ πελτέ ντομάτας
- Λίγη ντομάτα κονσέρβα
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνης
- Λίγη κανέλα σε σκόνη
- 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι

Εκτέλεση:
Έχουμε ζητήσει εξαρχής από τον χασάπη μας να μας έχει κόψει το κρέας σε ωραίες μερίδες των 8 εκατοστών. Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι με το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν. Προσθέτουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε πολύ καλά από όλες τις μεριές. Αφού τσιγαριστεί καλά προσθέτουμε και τον πελτέ ντομάτας να τσιγαριστεί και αυτός και να βγάλει όλα του τα αρώματα και μετά σβήνουμε με το μισό ποτήρι κόκκινο κρασί.
Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι και όλα τα μπαχαρικά μας. Συμπληρώνουμε με νεράκι ώστε να αφήσουμε το κρέας μας να σιγοβράσει μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο. Θα κάνει περίπου μία ώρα.Εκείνη την στιγμή ελέγχουμε αν έχουμε ζουμί μέσα στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το αλάτι, το πιπέρι και όλα τα μπαχαρικά μας. Συμπληρώνουμε με νεράκι ώστε να αφήσουμε το κρέας μας να σιγοβράσει μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο. Θα κάνει περίπου μία ώρα.Εκείνη την στιγμή ελέγχουμε αν έχουμε ζουμί μέσα στην κατσαρόλα.

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο και όποιος θέλει μπορεί να προσθέσει και λίγο τυρί τριμμένο κεφαλοτύρι, κατά προτίμηση.
Καλή όρεξη...
Ραντεβού στην επόμενη συνταγή!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου