Cook with style!!

Cook with style!!

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Κορμός με παντεσπάνι σοκολάτας και σοκολατένια καρδιά

 Όλοι μας έχουμε πετύχει τον εαυτό μας να αναρωτιέται... "Τί να φτιάξω σήμερα για να κεράσω τους καλεσμένους μου;" ή ακόμα και "Τί να πάρω άραγε για τους οικοδεσπότες που πάω καλεσμένος;" Σας έχω τη λύση!!!
 Ένα γλυκό που θα συγκινήσει όποιον και μόνο το δει αλλά θα ξετρελάνει και όποιον το γευτεί. Στο τέλος θα αναρωτιούνται όλοι "Από ποιο ζαχαροπλαστείο το αγόρασες;" και θα μείνουν έκπληκτοι με την απάντηση σας... "Μόνη μου μέσα σε πολύ λίγη ώρα μάλιστα!" 
Θα σας πρότεινα να έχετε αντιγράψει τη συνταγή σας σε ένα χαρτί γιατί θα γίνει ανάρπαστη και θα σας τη ζητάνε όλοι. 
Είναι μια συνταγή που μπορεί να μοιάζει χρονοβόρα και συνάμα δύσκολη αλλά πιστέψτε με δε χρειάζεται να κατέχετε καμία τέχνη μαγειρικής ή ζαχαροπλαστικής για να την φτιάξετε.. Τα υλικά που αναγράφονται είναι ακριβή και δε θα σας συνιστούσα να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε οτιδήποτε. Είμαι σίγουρη με τόσα που σας είπα αδημονείτε, γι' αυτό ας μην χρονοτρυβούμε... ξεκινάμε!


ΥΛΙΚΑ

 ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
  • 6 αυγά χωρισμένα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • Μία πρέζα αλάτι
  • 125 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 25 γρ. κακάο
  • 30 γφ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 300 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. πλήρες γάλα φρέσκο
ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΓΛΑΣΟ
  • 3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ.κρύο νερό
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
  • 1 1/2 κουτάλι της σούπας μέλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου στον αέρα. Λαδώνουμε το ρηχό ταψί της κουζίνας και στρώνουμε τη λαδόκολλα μας. 
Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι να πυκνώνουν και να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και από ψιλά ρίχνουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ για 1 έως 2 λεπτά μέχρι να γυαλίσει το μείγμα. Έναν- έναν ρίχνουμε τους κρόκους, τη λιωμένη κουβερτούρα και τέλος κοσκινίζουμε στο μείγμα το αλεύρι με το κακάο. Απαλά αναδιπλώνουμε. 
Αδειάζουμε στο ταψί, ισιώνουμε το μείγμα και ψήνουμε στη μεσαία σχάρα για 10 έως 12 λεπτά να σταθεροποιηθεί. Αφήνουμε να σταθεί στο ταψί και να κρυώσει.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Χτυπάμε την κρέμα (την οποία έχουμε βγάλει μόλις από το ψυγείο) σε παχύρρευστη μορφή έως ότου να στέκεται και την αφήνουμε στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε το γάλα και βάζουμε σε μπολ την κουβερτούρα. Μόλις βράσει το γάλα περιχύνουμε στη σοκολάτα. Αφήνουμε να σταθεί 1 λεπτό και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει το μείγμα λείο, γυαλιστερό και πυκνό. Αφήνουμε λίγα λεπτά ώστε να πέσει η θερμοκρασία της λιωμένης σοκολάτας και μόλις γίνει χλιαρή, λίγη- λίγη προσθέτουμε την χτυπημένη κρέμα και ανακατεύουμε. 
Την αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για 1 1/2 ώρα.

ΓΙΑ ΤΟ ΛΕΥΚΟ ΓΛΑΣΟ
**Βασικό: Χρησιμοποιούμε μπέν μαρί!!
Στο μπολ του μπέν μαρί βάζουμε όλα τα υλικά. Με μίξερ χειρός χτυπάμε τα υλικά σε δυνατή ταχύτητα για 7 λεπτά. Το μείγμα θα πάρει 3 φορές τον όγκο του. Θα φουσκώσει πολύ, θα γυαλίσει και θα γίνει ελαστικό και σφιχτό. Το βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής στο ψυγείο μέχρι να γρανίρουμε.

ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ! ΩΡΑ ΓΙΑ...... ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ!!

Βγάζουμε το παντεσπάνι από το ταψί μαζί με τη λαδόκολλα. Το γεμίζουμε με τη μους σοκολάτας μέχρι να καλύψει όλη την έκταση. Τυλίγουμε χρησιμοποιώντας σαν οδηγό την λαδόκολλα από πίσω και την ξεκολλάμε σιγά- σιγά μέχρι να έχουμε ένα όμορφο ρολό. Διακοσμούμε με το λευκό γλάσο ( βάζουμε αρκετό, χωρίς να φοβόμαστε το αποτέλεσμα. Η γεύση που του δίνει είναι μοναδική.). Πασπαλίζουμε έπειτα με φιστίκια ή κόκκινα φρούτα. Προσωπικά, για να το κάνω πιο γιορτινό και επειδή όλοι μας έχουμε μια μικρή αδυναμία στη σοκολάτα, αποφάσισα (και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα ) να λιώσω κουβερτούρα μαζί με λίγη κρέμα γάλακτος ( 1/2 πλάκα κουβερτούρα με 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος). Έριξα μια μικρή ποσότητα επάνω στο λευκό γλάσο και με τη βοήθεια της σπάτουλας σιλικόνης ( που θα δείτε παρακάτω) με κοφτές κινήσεις δημιούργησα το δικό μου σχέδιο και βγήκε σαν κορμός δέντρου. Η μετέπειτα διακόσμηση είναι καθαρά στην δική σας φαντασία!!!


**TIP 1
Όταν λέμε μπέν μαρί:  Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και τοποθετούμε από πάνω ένα ανοξείδωτο μπολ (προσοχή στο μέγεθος. Δεν πρέπει να βουλιάζει όλο μέσα για να αποφύγουμε την εισροή νερού στο μπολ. Αντιθέτως θα πρέπει το μπολ να εφαρμόζει στη κατσαρόλα.). Αφήνουμε το νερό να βράσει και σε χαμηλή θερμοκρασία μετά λιώνουμε τη κουβερτούρα μας ή το γλάσο ή οτιδήποτε άλλο μας ζητάει η συνταγή μας.


Προϊόντα που χρησιμοποιούμε
Κάθε φορά θα αναφερόμαστε σε ένα από τα μοναδικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε από την αγαπημένη μας εταιρία Tupperware που δραστηριοποιείται παγκοσμίως.
Πρωταγωνιστικό ρόλο στη σημερινή μας συνταγή είχε η σπάτουλα σιλικόνης.
Η μακριά λαβή της μας επιτρέπει να τη χρησιμοποιούμε ακόμα και στις πιο δύσκολες συνταγές. Είναι ιδανική για να διακοσμήσουμε το κέικ μας με σοκολάτα ή κρέμα. Είναι κατάλληλη για θερμοκρασίες έως 150 βαθμούς Κελσίου και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε σε ζεστά είτε σε κρύα φαγητά.
Τα προϊόντα της tupperware, προσφορές, δώρα αλλά και παραγγελίες μπορείτε να βρείτε και να κάνετε στη σελίδα στο facebook!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου