
Τα υλικά που σας δίνουμε είναι για 6 μερίδες και μπορείτε να το εμπλουτίσετε με οποιοδήποτε επιπρόσθετο υλικό εσείς αγαπάτε. Εμείς σας έχουμε έτοιμες προτάσεις που θα δείτε στο τέλος του άρθρου!
Υλικά:
- 1 κιλό χοιρινός λαιμός
- 1 κρεμμύδι
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 1 κύβος ζωμός κοτόπουλο
- 1 λουκάνικο χωριάτικο
- 2 σφηνάκια ξύδι μπαλσάμικο
- 1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
- 6 κυπριακές πίτες
- Τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση:
Σε μια σοτέζα
τσιγαρίζουμε το λουκάνικο και μετά το αφαιρούμε,ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ίσα ίσα
να καλύψει την επιφάνεια και τσιγαρίζουμε το κρέας καλά από όλες τις πλευρές. Αμέσως μετά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανη και βάζουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι, Προσθέτουμε
τον κύβο, ανακατεύουμε και στη συνέχεια το σβήνουμε με το κρασί.
Χαμηλώνουμε τη
θερμοκρασία και το αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.Όταν έχει πιει τα υγρά του
προσθέτουμε και το ξύδι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10 λεπτά.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσουν όλα τα
υλικά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Ψήνουμε τις κυπριακές
πίτες τις ανοίγουμε και προσθέτουμε με τη σειρά κρέας, ντομάτα, τυρί και αν θέλουμε
λίγη μαγιονέζα. Μπορούμε επίσης να το βάλουμε και για λίγα λεπτά στο φούρνο μέχρι να
λιώσει και το τυρί ώστε να γίνει ακόμα πιο γευστικό.
Extra tips:

Επιπλέον ταιριάζει
απόλυτα και με την Barbeque sauce που έχουμε δείξει. Πατώντας πάνω στις λέξεις θα οδηγηθείτε στις συνταγές μας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου