Cook with style!!

Cook with style!!

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Εσείς ποιο τζατζίκι προτιμάτε;

  Τζατζίκι…. Ένα συνοδευτικό  που υπάρχει σε κάθε γιορτινό τραπέζι για να συνοδέψει το κρέας μας… Σε κάθε μπάρμπεκιου για να προστεθεί στη πίτα μας. Σε κάθε παραγγελία μας στο γειτονικό γυράδικο! Βέβαια ακόμα και στην κλασσική απόλαυση όπως τη χαρακτηρίζουν πολύ υπάρχουν και οι παραλλαγές της… Εσύ ποια προτιμάς;;;


1.      ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΓΙΑΟΥΡΤΟΣΚΟΡΔΙΟΝ
  •         1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  •         1 φλ. Καφέ ελαιόλαδο
  •         2 κουταλιές της σούπας ξύδι
  •         1 μεγάλο αγγούρι με τη φλούδα
  •         4 σκελίδες σκόρδο
  •         Αλάτι

     Πλένουμε το αγγούρι και το τρίβουμε από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Το αλατίζουμε λίγο και το αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Κατόπιν το στύβουμε με το χέρι. Αδειάζουμε σε μπολ το γιαούρτι. Ρίχνουμε το αγγούρι και ανακατεύουμε. Λιώνουμε το σκόρδο στο γουδί μαζί με λίγο αλάτι και το ρίχνουμε στο γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ξύδι εναλλάξ ανακατεύοντας! Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε και άνηθο ψιλοκομμένο ή δυόσμο. Σερβίρουμε και διακοσμούμε με ελιές.




2.      
ΤΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΤΟΥ ΛΑΓΟΥ

  •           1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  •           2 κουταλιές του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  •          1 κουταλιά του γλυκού λάδι
  •           Αλάτι
  • 1 καρότο
  • 1 με 2 σκελίδες σκόρδο.

    Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπολ. Τρίβουμε το καρότο στον τρίφτη από τη χοντρή πλευρά. Πολτοποιούμε το σκόρδο σε ένα γουδί (εάν έχουμε), αλλιώς το τρίβουμε στη λεπτή πλευρά του τρίφτη. Ρίχνουμε την πάπρικα, το αλάτι και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.

 3. ΝΤΕΜΕΚ ΤΖΑΤΖΙΚ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΔΗΘΕΝ


  •         1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  •         1 ½φλυτζάνι τσαγιού μαϊντανό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
  •         ξύσμα από 1 1/2 λεμόνι
  •         1 ½κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι,
  •         3½ κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  •         1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
  •         Αλάτι
  •         Πιπέρι


Εδώ η εκτέλεση είναι πολύ απλή. Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

 **Και για τις τρεις συνταγές θα πρέπει να θυμόμαστε ότι θα έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα εφόσον αφήσουμε το μείγμα να σταθεί στο ψυγείο για λίγη ώρα. 

      **Tip 1
      Στο αγγούρι είναι πολύ σημαντικό να μην καθαρίζουμε τη φλούδα γιατί πέραν του χρώματος που δίνει, εκεί βρίσκονται και όλες οι θρεπτικές ουσίες. Αφαιρούμε από πριν τα σπόρια του εσωτερικού τμήματος και τρίβουμε μόνο την ψίχα με τη φλούδα. Με αυτόν τον τρόπο δε πρόκειται ποτέ να σας νερώσει το τζατζίκι!!!!
      
      **Tip 2
     Πώς θα κάνουμε να είναι πολύ γευστικό το τζατζίκι αλλά να μη μυρίζει το στόμα μας; Το μυστικό είναι ένα!!! Απλά αφαιρούμαι τη φύτρα από το σκόρδο.. Δε το τρίβουμε απλά αλλά το πολτοποιούμε πλήρως και έτσι η γεύση πάει παντού και όχι μόνο σε ένα σημείο!




4 σχόλια:

  1. ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΠΑΓΩΝΑ !!ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Αννα ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου και εγώ το πρώτο προτιμώ το κλασσικό είναι πάντα το καλύτερο !!!!!!Καληνύχτα και στο επανιδειν

      Διαγραφή
  2. Φοβερά τα τιπ που μας δωσατε.Πραγματικά δε τα ήξερα.. θα τα δοκιμάσω την επόμενη φορά οπωσδήποτε.
    Πάντως επειδή είμαι λάτρης του καρότου, θα προτιμήσω του λαγού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σου άρεσαν οι παρατηρήσεις εξάλλου το μπλογκ απευθύνεται και σε νέες μαγείρισσες όπως να υποθέσω οτι είσαι και εσύ!!Μείνε συντονισμένη!!!

      Διαγραφή