
Στον κήπο μας έχουμε πολλές λεμονιές. Όλον τον χειμώνα λοιπόν, στο σπίτι μας υπάρχει άφθονο αυτό το εσπερειδοειδές φρούτο και το εκμεταλλευόμαστε σε όλα μας τα φαγητά! Αυτή τη φορά αποφάσισα να φτιάξω μια κρέμα που την τρως και μόνο με το κουτάλι. Αν σας αρέσει το μυρωδάτο άρωμα των λεμονιών και λατρεύετε την κρέμα λεμόνι, σας προτείνω να δοκιμάσετε αυτή την πανεύκολη και απλή συνταγή!
Μια εξαίσια, βελούδινη, απαλή κρέμα λεμόνι και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ. Διαλέξτε μεγάλα λεμόνια, ειδικά αν δεν είναι πολύ ξινά και θα πάρετε ένα τέλειο αποτέλεσμα. Φυσικά, θα σας παραθέσω αμέσως και που ακριβώς μπορούμε να την προσθέσουμε...
Ιδανική για κρέπες ή και puncakes ( η συνταγή για τα δικά μας puncakes θα ανεβεί αύριο κιόλας), για να γεμίσετε ένα κέικ ή ακόμα και σουδάκια αλλά θα μπορέσετε να φτιάξετε και μια τούρτα λεμονιού με αυτή και μόνο την κρέμα η οποία θα γίνει ελαφριά και πολύ - πολύ δροσερή! Ταιριάζει απόλυτα πάνω σε μία φέτα ψωμιού, σε μπισκότα, τάρτες, να το βάλετε ακόμα και πάνω στο γιαούρτι σας ή δοκιμάστε το στον σιμιγδαλένιο σας χαλβά. Σας προτείνουμε ακόμα να αντικαταστήσετε το μέλι και μία κουταλιά κρέμας σε γλυκόξινα dressing για τις σαλάτες σας.
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πολύ ωραια συνταγή. Θα ήθελα διευκρίνηση σχετικά με το καθάρισμα του λεμονιού . Αφαιρούμε τη φλούδα με μαχαίρι και το άσπρο μέλιτος που καλύπτει την κυρίσάρκα το χρησιμοποιούμε? Ευχαριστώ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα χαρώ πολύ να μου στείλεις φωτογραφία όταν την φτιάξεις με την δική σου χειροποίητη κρέμα συνοδευόμενη από τις εντυπώσεις σου!!!! :)
ΔιαγραφήΚαλησπερα Violet.Ακριβώς έτσι όπως το λές .Αφαιρούμε την κίτρινη φλούδα και αφήνουμε το περισσότερο από το λευκό μερος.Εξαλλου οταν τα πολτοποιήσουμε τα περνάμε απο λεπτή σίτα και δεν μένει τίποτα παρά μόνο το ζουμί!!
ΑπάντησηΔιαγραφή