Cook with style!!

Cook with style!!

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016

Κρέμα λεμονιού. Πώς να αξιοποιήσετε τα λεμόνια σας με μόνο 3 υλικά!!


Στον κήπο μας έχουμε πολλές λεμονιές. Όλον τον χειμώνα λοιπόν, στο σπίτι μας υπάρχει άφθονο αυτό το εσπερειδοειδές φρούτο και το εκμεταλλευόμαστε σε όλα μας τα φαγητά! Αυτή τη φορά αποφάσισα να φτιάξω μια κρέμα που την τρως και μόνο με το κουτάλι. Αν σας αρέσει το μυρωδάτο άρωμα των λεμονιών και λατρεύετε την κρέμα λεμόνι, σας προτείνω να δοκιμάσετε αυτή την πανεύκολη και απλή συνταγή!
Μια εξαίσια, βελούδινη, απαλή κρέμα λεμόνι και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ. Διαλέξτε μεγάλα λεμόνια, ειδικά αν δεν είναι πολύ ξινά και θα πάρετε ένα τέλειο αποτέλεσμα. Φυσικά, θα σας παραθέσω αμέσως και που ακριβώς μπορούμε να την προσθέσουμε... 
Ιδανική για κρέπες ή και puncakes ( η συνταγή για τα δικά μας puncakes θα ανεβεί αύριο κιόλας), για να γεμίσετε ένα κέικ ή ακόμα και σουδάκια αλλά θα μπορέσετε να φτιάξετε και μια τούρτα λεμονιού με αυτή και μόνο την κρέμα η οποία θα γίνει ελαφριά και πολύ - πολύ δροσερή! Ταιριάζει απόλυτα πάνω σε μία φέτα ψωμιού, σε μπισκότα, τάρτες, να το βάλετε ακόμα και πάνω στο γιαούρτι σας ή δοκιμάστε το στον σιμιγδαλένιο σας χαλβά. Σας προτείνουμε ακόμα να αντικαταστήσετε το μέλι και μία κουταλιά κρέμας σε γλυκόξινα dressing για τις σαλάτες σας.

ΥΛΙΚΑ
  • 5 μεγάλα λεμόνια ακέρωτα
  • 300 gr. ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας κόρν φλάουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα λεμόνια από την εξωτερική φλούδα και κρατάμε άθικτη την σάρκα τους. Κρατάμε από τα λεμόνια 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού. Πολτοποιούμε τις σάρκες των λεμονιών, χωρίς να αφαιρέσουμε τα λευκά μέρη που κρατήσαμε στο multi και παίρνουμε τα πολτοποιημένα λεμόνια και τα "περνάμε" από τουλπάνι δυο φορές πιέζοντας με τα χέρια μας να βγουν όλα τα υγρά των λεμονιών. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υγρό των λεμονιών που θα είμαι περίπου 600 ml και προσθέτουμε την ζάχαρη, το βούτυρο και το ξύσμα. Αρχίζουμε να βράζουμε σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει το βούτυρο, αρχίζουμε να ανακατεύουμε συχνά. Βράζουμε περίπου 15′ λεπτά, μέχρι να αρχίσει να γίνεται παχύρευστη η κρέμα και διαλύουμε το κόρν φλάουρ σε 2 κουταλιές της σούπας νερό, το προσθέτουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς για 2 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.
Μην σας ανησυχήσει καθόλου που η κρέμα μας στην αρχή δείχνει αραιή γιατί μόλις κρυώσει θα πήξει. Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο μας για 1 μήνα βάζοντας το σε αποστειρωμένο βάζο. 


3 σχόλια:

  1. Πολύ ωραια συνταγή. Θα ήθελα διευκρίνηση σχετικά με το καθάρισμα του λεμονιού . Αφαιρούμε τη φλούδα με μαχαίρι και το άσπρο μέλιτος που καλύπτει την κυρίσάρκα το χρησιμοποιούμε? Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα χαρώ πολύ να μου στείλεις φωτογραφία όταν την φτιάξεις με την δική σου χειροποίητη κρέμα συνοδευόμενη από τις εντυπώσεις σου!!!! :)

      Διαγραφή
  2. Καλησπερα Violet.Ακριβώς έτσι όπως το λές .Αφαιρούμε την κίτρινη φλούδα και αφήνουμε το περισσότερο από το λευκό μερος.Εξαλλου οταν τα πολτοποιήσουμε τα περνάμε απο λεπτή σίτα και δεν μένει τίποτα παρά μόνο το ζουμί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή